https://youtube.com/shorts/d7gw963uyuI?feature=share

Nevem: Mme(H)Ache , a tradicionális szellemiséget képviselem. Ruhákat tervezek, festek . A motívumok előbújnak . Nem tökéletesek. Lehet szebben, szabályosabban festeni , „ profin”. Én úgy csinálom, ahogy kikívánkozik belőlem: szabadon, szeretettel, koncentrálva az üzenetre, amely egy másik dimenzióból érkezik.

Ahol ezek a minták talán már dísztettek ruhákat. Aranykori szépséges lányok, asszonyok ruháit. Ebben társam tündérujjú Emeli, aki az öltözeteket továbbálmodja, formába önti.

„Az római és a görög ember még  tudta, hogy ha meztelenül jelenik meg, azzal nem az egész embert mutatja meg, mert létezik  egy érzékelésen túli teste is, amelyet a tógában fejezett ki. A tóga nem más, mint az asztrális test. A művészien elrendezett redőkben az asztrális test erőit ábrázolta.” Rudolf Steiner (ford.én)

Ma az emberek nem saját álmaikat álmodják.

 

Művészek, a média, dizájnerek,  modellek, celebek képei szövik át álmaikat. Ők közvetítik azt a stílust, amit egyszerűen követni kell, mert ha nem , lemaradsz. Miről is?...

Ez  egy régi videó (2012) , a ruhák már "életüket vesztették, de a bemutató hangulata sejteti, hogy milyen lesz a következő performance: Akik kilógnak a keretből