Van egy liget a két világ határán...

Pi Blog

Vissza a mesébe!

Írta: Pi

Mondják: „culturkraft” vagyon, mintha nem ez lenne immáron sok évszázada. Háború, aminek sok-sok ismerős és ismeretlen áldozata „díszíti” a magyar történetet és ennek okán determinálja a nép lelkületét. Megannyi ballada, amely itt-ott meg is van írva, de többnyire csak a temetők néma sírjai jelzik őket felénk

Ballada! Balladás nép vagyunk! Milyen jól érzékelte mindezt Arany János és mennyire nem értjük, vagy nem akarjuk érteni azt az üzenetet, amelyet minden egyes balladája üzen felénk!

Bővebben ...

Terry Black és a homofóbia

Írta: Pi

Terry Black (a továbbiakban Feketeri) Vona Gáborról tett állításai valóság tartalmát majd az igazságszolgáltatás elbírálja. Van viszont ennek az egész ügynek egy olyan üzenete, amely túlmutat az egyedi eseten, megértése, belátása már új terminusok, fogalmak bevezetését is követeli, hiszen a régiekkel a jelenség nem írható le a maga teljességében, ilyetén módon jelenleg nem is rendelkezünk eszközökkel arra, hogy az ehhez hasonló esetek ellen megfelelő hatékonysággal védekezzünk.

Igen! Védekeznünk kell!

Bővebben ...

Két kerítés

Írta: Pi

 Huszonöt éve bontottuk, most a huszonhatodikban építjük.

Egyszerűbben fogalmazva: a huszonhat kevesebb, mint a huszonöt. Ha úgy tetszik ,ez a tény a lejtmenet pontos megfogalmazása, a lankán botorkálás jellegzetessége: a kevesebb mindig többet ér, mint a több.

Tavaly, amikor a Páneurópai Piknik 25. évfordulójára emlékeztünk – a hajdani ötletgazda jogán - többször elmondtam: annak az eseménynek nem az volt az egyetlen és leglényegesebb megnyilvánulása, hogy néhány száz NDK-s polgár áttörte a határkerítést.

Ez csupán a látható, attraktív következménye volt.

Bővebben ...